За пореден път днес жителите на благоевградското с. Илинеднци

...
   За пореден път днес жителите на благоевградското с. Илинеднци
Коментари Харесай

Благоевградски села на бунт срещу скъпа вода

   За следващ път през днешния ден жителите на благоевградското с. Илинеднци излязоха на митинг против безбожно скъпата съгласно тях цена на питейната вода. Подкрепят ги и хората от прилежащите селища Струмяни и Микрево, който също към този момент няколко месеца отхвърлят да заплащат поскъпналата питейна вода от 58 ст. на 1,60 лева за кубик. Новите цени  са били признати от общинските препоръки на общините - членове на ВиК асоциацията, и одобрени от Комисията за енергийно и водно контролиране.
 „ Подкрепям напълно митинга на хората, няма да плащаме. Нека да забележим какво ще създадат нацяло село - да дойдат да спрат водата, да забележим по какъв начин ще стане ”, закани се кметът на с.Илинденци Илия Башлиев тази заран  пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.
  „ Ние сме си в правото, откакто нашите консуматори няколко следващи месеца не се заплащат отговорностите за питейна вода да предприемем някакви дейности ", сподели Росица Димитрова, шеф на ВиК-Благоевград.  Първо щели да пуснат предложения за непринудено заплащане и в случай че потребителите отново откажели да платят щели да си съберат отговорностите по правосъден ред. До този миг обаче към момента нямало дадени на съд консуматори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР